dimecres, 5 de novembre del 2008

Sessió, n. 3. Dibuixar i veure dibuixos.


El senyor Peralta ens va fer una xerrada partint d'una cullereta i València. Segons ell ens va explicar allò que no li havien dit al CAP i és cert que són aspectes que potser no es tracten, però també és cert que gaire bé tots ells són per professors que tenen plaça. Però si he de destacar unes quantes coses de la seva sessió serien les següents:
  1. Hem de lluitar per prestigiar-nos tant a nivell personal com a nivell de conjunt, és a dir l'àrea on ens ubiquem: visual i plàstica. Els mesos de juny i juliol són els més importants per desenvolupar aquests dos aspectes. És on es decideixen horaris i es reparteixen aules on es lluita pel teu futur a les aules. I no vull semblar dramàtic però segons el senyor Peralta em d'enfrontar-nos a una ferotge competència vinguda des d'altres àrees. Hem de continuar formant-nos ja sigui amb cursets o tallers.
  2. Hem de dominar les lleis ja que segons aquestes normes hem d'actuar a l'institut a nivell burocràtic i a nivell educatiu. La LOE i la Llei Catalana d'Educació (aquesta encara per aprovar).
  3. Hem d'ensenyar als alumnes a "aprendre a dibuixar amb èxit". Ja que es troben en un període on la frustació i el rebuig regeixen a causa dels seus pobres resultats a l'hora de dibuixar. I tot això es degut al desconeixement dels recursos conceptuals i referencials per expressar-se a la matèria. Segons el senyor Medina "el dibuix bàsic".
Per aquesta darrera raó he afegit un dibuix en la capcelera d'aquesta entrada, ja que he trobat una joia que tots hauríem de guardar i incentivar: urban sketchers. Entre tots el dibuixants que es poden trobar hi ha un professor portuguès que penja tots els dibuixos dels seus alumnes i la veritat és que se'n surten prou bé.