divendres, 28 de novembre del 2008

Projectes deslocalitzats. El dia de la visita.

Entendre l'art o potser fer entendre l'art és una tasca que molts cops pot semblar molt costeruda. Amb aquesta voluntat els Projectes Deslocalitzats d'aquest any han volgut presentar un projecte educatiu experimental.
Aquesta iniciativa ens la va presentar la Dolors Juárez, una de les realitzadores del projecte educatiu, en Txuma Sánchez, artista visual i col·laborador d'Experimentem amb l'Art, i dos dels tres artistes, la Lola Lasurt i l'Oriol Vilanova.

En Vicenç escolta les explicacions que van donar la conservadora Dolors Juárez i els artistes Lola Lasurt i Oriol Vilanova.



La conservadora Dolors Juarez en primer terme i a la seva esquerra l'artista Lola Lasurt.

La vie est dans la rue, d'Oriol Vilanova

En traspàs, de Lola Lasurt

El Embrujo de Xangai, de Isabel Andreu


Al fons es pot veure alguns exemples de la feina resultant de les visites dels alumnes.

La feina que es demanava als alumnes en un principi va ser la mateixa que nosaltres mateixos vam fer per grups. Un primer grup es va dedicar a l'anàlisi de la infraestructura de l'exposició (ubicació al carrer, a l'edifici, relació d'obra i espai). Un segon grup havia de crear un relat sobre els artistes en base a allò que podia observar a les seves obres. El tercer grup havia d'analitzar quins mètodes seguien els artistes per tractar els temes que havien escollit (eren mètodes propis de l'art o possiblement d'altres disciplines?). Finalment, el quart i últim grup havia de tractar les temàtiques sobre les que havien reflexionat els artistes a les seves obres.

El díptic de l'exposició amb el segell de l'Estanc "En traspàs".

Com qualsevol altre exposició es podia trobar un seguit de paperam on es presentaven els artistes i la iniciativa de la Sala d'Art Jove.